Ziua Națională a României, zi de sărbătoare

Noi, copii și educatoare de la Grădinița cu program prelungit Nr.52 și Grădinița cu program prelungit Nr.35 împreună cu d-na director Sala Ioana-responsabil de proiect și Mocan Ramona – coordonator proiect ne-am unit glasurile și emoțiile în prag de mare sărbătoare: Ziua Națională a României.

Ziua Națională este o zi deosebită pentru toți românii, Mare Unire de la 1918. Insuflarea dragostei pentru strămoșii noștri, pentru trecutul istoric al poporului nostru, pentru realizările istorice și culturale, precum și pentru personalitățile pe care le-a dat acest popor de la începuturile sale și până astăzi, sunt doar câteva din subiectele pe care le abordăm cu ocazia acestui eveniment. Încă de la grădiniță, copiii trebuie să afle despre istoria și strămoșii noștri, tot la fel cum este obligatoriu să-și cunoască familia: părinții, frații, bunicii, rudele mai apropiate sau mai îndepărtate.

Ziua Națională, este un bun prilej de a aborda astfel de teme și de activități, prin care să le insuflăm copiilor sentimente de dragoste,respect, unire și comuniune cu „cei de o ființă și de-o seamă”.

Vremea rece și ploioasă nu ne-a diminuat dorinţa și entuziasmul de a sărbători împreună aceasta zi importantă pentru toți.

Am avut alături părinții copiilor și invitați de seama: D-na Inspector școlar educație timpurie, limba română Georgeta Bara, D-na director Rodica Ștef-Gpp nr.46, D-na director Balaj Lucia Gpp nr 25, D-na director Cornelia Borz Gpp nr.34.

Ne-au încântat privirile și auzul Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului „, un ansamblu tradițional și cu o vechime de peste 59 de ani de activitate neîntreruptă, un fecior al Bihorului „Ciprian Mocan”, solista Raluca Pop, Ansamblul Crișana și Corul bărbătesc Traian Moșoiu.

Bucatele bogate în arome și ingrediente tradiționale au fost preparate cu dragoste și respect față de tradiție putând fi întinse pe mesele din curtea gătită de sărbătoare a grădiniței.

Distribuie informația
Alte știri