Ziua părinților adoptivi, la o nouă ediție

Sâmbătă, 6 octombrie, la Grădina Zoologică Oradea, va avea loc cea de-a opta ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Programul va începe la ora 9.00 și se va încheia la ora 15.00, cuprinzând diverse activități, de la curățarea și adăpatul până la hrănitul animalelor, activități la care părinții adoptivi vor participa împreună cu personalul de la Zoo.

La Grădina Zoologică din Oradea, iubitorii de animale au posibilitatea ca, în schimbul sumei de 100 de lei pe an, să devină părinții adoptivi ai unui animal preferat. Odată deveniți părinți adoptivi, vor beneficia de un certificat de adopție, un magnet cadou, un magnet expus pe panoul de la intrare, precum și intrare gratuită la Zoo de două ori pe an, cu ocazia Zilei Părinților Adoptivi. Pentru persoanele juridice, preţul unei adopţii este de 500 lei, acestea putând beneficia, suplimentar, dacă doresc, de inscripționarea numelui pe un panou lângă țarcul animalului.

Potrivit regulamentului de adopţii, un animal poate fi adoptat de mai multe persoane, părintele adoptiv putând da chiar și un nume exemplarului ales, dacă nu are unul deja. De două ori pe an (ultima sâmbătă din aprilie și prima sâmbătă din octombrie), Zoo Oradea organizează Ziua Părinţilor Adoptivi, ocazie cu care persoanele care au adoptat animale au drepturi suplimentare faţă de ceilalţi vizitatori.

În prezent, la Zoo Oradea, sunt înregistrați aproximativ 230 de părinți adoptivi, nu numai de la noi ci și din străinătate, din țări precum Italia, Slovenia, Spania sau Finlanda. Cele mai adoptate animale sunt suricatele (aproximativ 40 de părinți adoptivi), urmate de lemuri, antilope, cai, căprioare, cerbi sau zebu.

Distribuie informația
Alte știri