Ziua părinților adoptivi, la Zoo Oradea, evenimemt ajuns la cea de-a XVI-a ediție

Grădina Zoologică Oradea a găzduit sâmbătă, 07 octombrie 2023, cea de-a XVI-a ediție a Zilei Părinților Adoptivi. Încă de la primele ore ale dimineții, aleile de la grădina zoologică s-au umplut de părinți adoptivi veniți din toate colțurile țării, nerăbdători să interacționeze cu animalele adoptate și să participle la hrănirea lor.

După un tur al grădinii, părinții adoptivi au fost invitați în bucătărie, unde au pregătit cu grijă cele mai delicioase sortimente de mâncare. Din meniu nu au lipsit banane, struguri, pepeni, căpșuni, pere, iaurturi, prăjituri, salată verde sau spanac. Când tăvile au fost pline ochi cu bunătăți, copiii au dat o mână de ajutor inclusiv la transportul hranei spre țarcuri și mai apoi, spre satisfacția tuturor, chiar la hrănirea unora dintre ele. „Am pregătit salată, morcovi și pâine pentru animăluțul meu preferat, o capibara. Sunt aici de câteva zile și am venit zilnic în grădina zoologică, astfel încât să petrec cât mai mult timp cu ea”, ne-a povestit Alexandru, din Timișoara. „Eu am adoptat un tigru siberian pentru că îmi plac animalele de pradă. I-am pus nume Felix.  Azi am reușit să-i conving pe mami și pe tati să adoptăm și un lup arctic”, mărturisește Mara, în vârstă de doar 7 anișori.

În prezent, lista părinților adoptivi cuprinde aproximativ 60 de persoane din Oradea și mai multe localități din țară, cum ar fi: Timișoara, Baia Mare, Sighetu Marmației, Cluj Napoca, Arad și chiar București. De menționat că sunt persoane care au adoptat câte cinci, trei sau două animale. Cele mai adoptate animale sunt capibara, suricatele, tigrii siberieni, lupii arctici, antilopele și cerbii.

Perioada pentru care se încheie adopția este de 1 an, iar suma achitată este de 200 lei pentru persoanele fizice, respectiv 500 lei în cazul persoanelor juridice.

Ziua părinților adoptivi se organizează de două ori pe an, primăvara și toamna.

Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea

Distribuie informația
Alte știri