Ziua Şefului, sărbătorită în 16 octombrie. Dedicaţie video

Iniţial sărbătorită în SUA, Canada şi Lituania, Ziua Şefului a devenit, în ultimii ani, o sărbătoare internaţională care dă angajaţilor ocazia să-şi felicite şeful, dacă el s-a dovedit a fi cumsecade pe parcursul anului.

Totul a început în anul 1958, când Patricia Bays Haroski, secretară pentru State Farm Insurance Company din oraşul Deerfield, Illinois, a înregistrat Ziua Naţională a Şefului la Camera de Comerţ din Statele Unite şi a ales pentru această sărbătoare, data de 16 octombrie, ziua de naştere a tatălui ei. Patru ani mai târziu, guvernatorul statului Illinois, Otto Kerner, a susţinut înregistrarea acestei aniversări şi a proclamat-o în mod oficial. Ulterior, sărbătoarea a fost adoptată şi în Australia, India, Irlanda şi Egipt, care o serbează însă pe 10 decembrie.

Cel mai bun şef este acela care ştie să-şi aleagă oameni capabili să facă ceea ce crede el că trebuie făcut şi nu se amestecă în ceea ce fac aceştia”, spunea Theodore Roosevelt.

În spiritul Zilei Şefului, angajaţii dornici să-i felicite, să intre sau să rămână în graţiile lui au găsit cele mai diverse soluţii, dintre care unele sunt chiar concluziile unor studii ştiinţifice.

S-a demonstrat că roşul este culoarea care evidenţiază cel mai bine implicarea şi concentrarea celui care o poartă. Poartă roşu şi arată-i şefului că eşti o persoană pe care se poate baza!

Tot studiile spun că cei care se trezesc de dimineaţă au performanţe mai bune, o carieră impresionantă şi deci, salarii mai mari şi aprecierea şefului.

Sursa: stiri.tvr.ro

Distribuie informația
Alte știri