Ziua Tatălui 2020, sărbătorită oficial pe 10 mai. Care este semnificația zilei

Foto: bzi.ro

România a intrat, începând din 2010, în rândul țărilor care marchează Ziua Tatălui. Potrivit legii 319/2009, în prima duminică din luna mai este sărbătorită Ziua Mamei, iar în cea de-a doua duminică este celebrată Ziua Tatălui.

Semnificația Zilei Tatălui este legată direct de poziția unui tată în familie, precum și în societate. Fiecare copil are nevoie atât de tatăl cât și de mama lui, pentru a crește într-un mod armonios. Un stil de viață sănătos poate constitui un model pozitiv pentru copil, viitorul adult.

În Evul Mediu, celebrarea paternității se sărbătorea pe 19 martie, de Ziua Sfântului Iosif, numită de catolici Nutritor Domini (Tutorele/Gardianul Domnului), iar în tradiția sud-europeană „Tatăl presupus al lui Isus”. Sărbătoarea a fost adusă în America de către spanioli și portughezi. Pe plan mondial nu există în cazul celebrării zilei tatălui o tradiție bine conturată în jurul unei date anume. Zilele tatălui recunoscute oficial variază de la țară la țară.

De Ziua Tatălui, pe 10 mai 2020, Google vă aduce aminte de acest eveniment pentr-un Doodle special care apare atunci când intrați pe motorul de căutare.

La mulți ani tuturor Taților din lume!

Sursa: dcnews.ro

Distribuie informația
Alte știri