Ziua Veteranilor Unității la Jandarmeria Bihor

????????????????????????????????????

Luna aprilie este plină de semnificaţii, deoarece pe data de 3 aprilie sărbătorim Ziua Jandarmeriei Române. Se împlinesc 168 de ani, de când domnitorul Grigore Alexendru Ghica aproba Ofisul domnesc prin care înfiinţa Corpul de slujitori în jandarmi, la 3 aprilie 1850, având ca model structurile înfiinţate în statele europene şi în principal Jandarmeria Franceză, a cărei baze erau puse de Napoleon Bonaparte.

Deși Jandarmeria a fost înființată la 3 aprilie 1850, în Transilvania structurile de jandarmi au existat abia după Marea Unire de la 1918. Printre primele unități și subunități de jandarmi înființate pe teritoriul Transilvaniei, după Marea Unire de la 1918, s-a numărat Compania de Jandarmi Oradea Mare. Astfel că Jandarmeria Bihor a luat ființă pe data de 1 aprilie 1919, prin înființarea Companiei de Jandarmi Oradea Mare.
Precedând cele două zile atât de importante pentru jandarmii bihoreni, sâmbătă, 31 martie a.c. la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor s-au desfășurat activitățile prilejuite de sărbătorirea anuală în „Jandarmeria Română” a „Zilei Veteranilor Unității”.

În prima parte a întâlnirii, veteranii unității noastre, cadre militare în rezervă și în retragere, au participat la slujba Liturghiei, care a fost oficiată în biserica de lemn din incinta Inspectoratului de Jandarmi Județean Bihor. La această slujbă a Liturghiei, a participat din partea Episcopiei Ortodoxe Oradea – preot consilier Laurenţiu Lazăr.

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri