Ziua Zonelor Umede, sărbătorită de micii ecologişti din Beiuş

Pentru al șaptelea an la rând, elevii Clubului de Mediu din Beiuș au susținut o prezentare interactivă pe tema zonelor umede din România. Invitați speciali au fost reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Crișuri.

” Zone Umede pentru un viitor sustenabil”, acesta a fost sloganul mondial pe care tinerii l-au prezentat fie folosind desene, machete, lucrări, poezii dar și mini scenete educative.
Activităţile s-au desfăşurat în laboratorul de Protecţia Mediului din Beiuș şi au reunit peste 40 de elevi şi cadre didactice.

„Aceste activități, nu doar că insuflă elevilor grija față de mediu, dar îi ajută să conștientizeze importanța și rolul lor într-un colectiv. Munca în echipă și dragostea față de mediu au fost ingredientele acetui eveniment.” a declarat Florica Gabor, profesor coordonator centru de Protecţia Mediului.

În România exista 89 de zone umede recunoscute la nivel internaţional, iar cea mai mare zonă umedă din Europa este Delta Dunării. În Bazinul Hidrografic Crişuri există 32 zone protejate pentru habitate sau specii, unde apa este un factor important. Suprafaţa acestor zone este de aproape 2500 kmp, reprezentând 16,8% din suprafata bazinului hidrografic.

Distribuie informația
Alte știri