ZMO a început implementarea Proiectului CYCLEWALK

Începând cu luna ianuarie 2017, Zona Metropolitană Oradea (ZMO) este implicată în calitate de lider în implementarea proiectului CYCLEWALK, menit a sprijini trecerea de la utilizarea autovehiculelor la forme de mobilitate urbană precum mersul pe jos și mersul cu bicicletă. Bugetul e de aproape 1,6 milioane de euro.

Parteneriatul proiectului este format din 7 instituții din 6 țări europene (ZMO – România, Regiunea Sardinia și orașul Olbia – Italia, Gruparea Europeană de Cooperare Teritorială EURO-GO – Slovenia, Societatea de transport public Vilnius – Lituania, Regiunea Burgenland – Austria și Universitatea din Amsterdam – Olanda).

În cadrul proiectului, între 23 – 25 mai, localitatea Vilnius a găzduit vizita de studiu și un training de pregătire cu caracter tehnic, la care au participat și reprezentanți ai localităților membre ale ZMO. Obiectivul acestei întâlniri a fost facilitarea schimbul de experiențe între orașe, dezvoltarea unui set de criterii și practici calitative care vizează condiții de mobilitate urbană mai bune pentru bicicliști și pietoni.

Mai multe informații despre acest proiect găsiți la adresa: https://www.interregeurope.eu/cyclewalk/

Distribuie informația
Alte știri