Zona roșie se extinde. Călătorii din 12 țări care ajung în România vor intra în carantină instituționalizată

De vineri, 3 aprilie, începând cu ora 00.00 zona roșie pentru care se aplică măsura carantinei instituționalizate tuturor pasagerilor care ajung în România va fi extinsă la 12 țări. În continuare zona galbenă va fi valabilă pentru toate celelalte destinații internaționale și va presupune izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Țările din zona roșie cu carantină instituționalizată 14 zilesunt:Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA si Turcia.

Carantina se instituie pentru toate persoanele care nu prezintă simptome dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară extinsă a noului coronavirus (COVID-19) – zona roșie. Carantina va dura o perioadă de 14 zile și va fi organizată în spații special amenajate, puse la dispoziție de autoritatea locala, in colaborare cu DSP, informează Compania Aeroporturi București.

Autoizolarea la domiciliul va continua să se aplice pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională. Aceste persoane se vor autoizola la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile de la data intoarcerii din calatorie, respectiv de la data ultimului contact cu o persoana simptomatica/confirmata. În acest timp, vor fi monitorizate de către medicul de familie sau, în lipsa acestuia, de către direcția de sănătate publică.

Lista este disponibilă online, pe website-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

Distribuie informația
Alte știri