Zona Universitatii se va transforma radical. Oradea va avea un campus universitar modern in cativa ani

Campusul Universitatii Oradea se va extinde prin investitii de 2 milioane de lei anual din partea Primariei Municipiului. Edilul orasului, Ilie Bolojan da asigurari ca in urmatorii 10-15 ani, Campusul Universitatii va fi unul modern, la standarde europene.
Toata zona dintre pârâul Peţa, cartierul Universităţii, cimitirul Rulikowski şi noua sală de sport va fi integrata prin noul Masterplan realizat in comun de Primarie si Universitatea Oradea.

„Ne dorim ca Universitatea sa fie un magnet pentru tineri din Bihor si judetele limitrofe astfel incat numarul de studenti sa creasca pentru ca Universitatea sa fie un pilon al dezvoltarii orasului. In etapa urmatoare aceasta colaborare trebuie aprofundata, a declarat primarul Ilie Bolojan in conferinta dedicata lansarii dezbaterii publice.

Masterplanul are ca element principal intentia de conectare a campusului actual spre un nou campus printr-o spina verde. Universitatea a incheiat un acord cu Consiliul Judetean pentru integrarea fostelor grajduri ale armatei aflate in ruina dar care pot fi reabilitate. Va exista si o pista de alergare, pista de biciclete in jurul perimetrului si mai multe spatii pietonale.

Doar pe Strada Universitatii se va mai circula auto, insa si acolo, numai autobuze iar circulatia masinilor mici va fi deviata. Fata de drumurile actuale, vor exista inca doua artere noi.
In plus vor fi construite de la 0 camine studentesti, iar pana in 2020 va fi functionala si noua linie de tramvai, paralela cu Peta.

Masterplanul a fost publicat pe site-ul uoradea.ro, unde poate fi studiat si se pot trimite propuneri in urmatoarea luna.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri