Zone de relaxare de-a lungul coridorului Nufărul-Cantemir din Oradea

În cadrul lucrărilor de reabilitare a coridorului Nufărul – Cantemir se execută lucrări de amenajare a mai multor zone de relaxare, respectiv a unor spații pietonale pavate cu dale din beton în culorile gri-antracit și alb-crem. 

Două dintre acestea, cel din dreptul străzii Muntele Găina și cel dintre strada Jean Jaurès și Sextil Pușcariu sunt deja în execuție, lucrările fiind realizate într-un procent de cca. 50%. Alte două astfel de zone urmează să fie amenajate în  jurul statuii lui Dimitrie Cantemir și la capătul străzii Nufărului, în bucla unde întoarce tramvaiul.

Suprafața totală a acestor zone cu dale va fi de 3.847 mp. Toate aceste zone de relaxare vor fi dotate cu mobilier urban, respectiv bănci de odihnă și coșuri pentru deșeuri stradale, urmând să fie iluminate corespunzător.

„În afară de înierbarea platformei de tramvai, care aduce o suprafață verde nouă în spațiul construit de 18.000 mp, mai există și alte surse de creștere a suprafeței spațiului verde. Astfel, prin proiect s-a decis desființarea tuturor spațiilor de parcare amenajate în prezent în fața blocurilor, pe foste zone verzi, devenite ulterior parcări de domiciliu. Aceste spații de parcare care utilizau ca și căi de acces trotuarele existente au constituit de nenumărate ori cauze ale unor accidente de circulație, soldate cu accidentarea pietonilor care circulau pe trotuar. În două astfel de spații, cum este cel din dreptul străzii Muntele Găina și cel cuprins între străzile Jean Jaurès și Sextil Pușcariu se amenajează acum zone de relaxare pentru locuitorii zonei, spațiile de parcare existente anterior fiind relocate în zonele disponibile din spatele blocurilor”, a precizat primarul Florin Birta.

Urmează ca și celelalte astfel de parcări din fața blocurilor, cuprinse pe tronsonul strada Nojoridului – capătul străzii Nufărului, să fie relocate în spatele blocurilor, pentru a se face loc spațiilor verzi nou create, trotuarului și pistei de biciclete paralele cu linia de tramvai.

Distribuie informația

Casă de vânzare în Sânnicolau Român, 3 camere - 150 mp, verandă, anexe. Plus o bucătărie de vară. Teren pentru grădină în suprafață de 15 ari. Fântână proprie. Posibilități de racordare la canalizare, apă și gaz. Drum asfaltat. Zonă foarte liniștită la o distanță de 30 km de Oradea, iar ca timp aprozimativ 30 minute, pe drumul noul realizat pe la Livada. Prețul 35.000 euro. Negociabil. Telefon 0743183715.

Alte știri