Zoo Oradea, locul unde copiii pot petrece câteva ore extrem de agreabile

Zestrea de animale de la Zoo Oradea s-a îmbogățit de câteva săptămâni cu 21 purceluși de Minnesota. Alături de caprele și oile cameruneze, de măgăruși, ponei sau rațele indiene, purcelușii sunt dornici să ofere afecțiune, vizitatorii putând interacționa cu ei.

Șase porci de Minnesota, doi masculi și patru femele, au fost aduși în vara anului trecut la Zoo Oradea de la Debrecen. Aceștia au fost lăsați să trăiască în stabulație liberă, laolaltă, în turmă, exact ca în mediul lor natural. Purcelușele sunt la prima fătare, trei dintre ele aducând pe lume câte cinci pui, iar cea de-a patra, șase.

În toată această perioadă de când au venit la Zoo Oradea, animalele au fost hrănite cât mai natural, cu legume fierte și fructe, precum în mediul rural, ceea ce le-a ajutat să se adapteze și să se dezvolte armonios. Purcelușii sunt foarte sociabili, interacționează cu omul, lasându-se mângâiați. Vizitatorii îi pot atinge prin gard și îi pot hrăni de la automate. De asemenea, pot fi admirați în timp ce se bălăcesc în balta creată artificial din țarcul de la Zoo.

Și alte mici vietăți așteaptă să fie admirate, cum ar fi 11 boboci de rățuște, 3 puișori de găinușe bătăușe, doi pui de capucin brun, un pui de suricată, doi pui de ponei. Se poate spune așadar că Zoo Oradea a intrat în sezonul puilor. Aceasta ar putea fi locul ideal pentru copiii aflați în vacanță să petreacă câteva ore în zilele toride de vară.

Distribuie informația
Alte știri