1500 tone de deșeuri au fost strânse la Centrul de colectare selectivă din Oradea

De la deschiderea centrului de colectare selectivă a deşeurilor din Oradea, situat lângă Cimitirul Municipal, aproape 1500 de tone de deșeuri au fost colectate de la localnici. E vorba de moloz, mobilier vechi, deșeuri biodegradabile și deșeuri selective (plastic, sticlă, hârtie, vopsea, metal și anvelope).

„Centrul de colectare selectivă construit de RER pe strada Thurzo Sandor și deschis în noiembrie 2017 a costat aproximativ 150.000 de euro și a fost realizat din cei 850.000 de euro pe care firma de salubritate RER și i-a asumat ca investiții, atunci când Primăria Oradea a prelungit contractul de salubritate pe următorii 4 ani”, spun edilii din Oradea.

În prezent, se are în vedere construirea celui de-al doilea centru de colectare selectivă pentru locuitorii din cartierul Rogerius. Una dintre propuneri este amplasamentul din zona străzii Uzinelor, mai precis suprafețele cuprinse între linia de cale ferată uzinală Fabrica de Zahăr – Episcopia Bihor și linia de cale ferată Arad – Oradea.

Distribuie informația
Alte știri