Alin Mureşan, arcaşul de aur de la „Redpoint” Oradea

Alin Mureşan, junior legitimat la Clubul Sportiv „Redpoint” Oradea, a câştigat o nouă medalie de aur, la Cupa Federaţiei desfăşurată recent la Iaşi. Victoria juniorului orădean vine la numai o săptămână după ce şi-a mai trecut în palmares o altă medalie de aur, la Cupa României.

Competiţie contând pentru calificarea la Campionatul Mondial de field din toamna acestui an, Cupa Federaţiei a avut loc la Iaşi, reunind la linia de tragere circa 70 de sportivi din toată ţara. Cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Rivolto Cons, Darer, Vitrerom, Liceului Sportiv, Turism Felix, Liceului Sanitar şi Liceului de Arte Oradea, singurul arcaş al C.S Redpoint aflat în concurs a reuşit să urce pe prima treaptă a podiumului. Cu 626 de puncte (316 în prima distanţă şi 310 în cea de-a doua), Alin Mureşan de la Redpoint Oradea a reuşit să obţină locul I şi medalia de aur la juniori arc compound. Pe locul doi s-a situat Nicolas Bârjoveanu (CSS Iaşi) cu 621 de puncte, urmat de locul trei de Călin Vizante (CS Bacău). În tirul cu arcul, la probele de outdoor, o distanţă este formată din şase serii a câte şase săgeţi. La proba de juniori compound, distanţa de concurs este 50 de metri.

Din păcate, o nefericită accidentare la piciorul drept, urmată de transportarea la spital, imediat după festivitatea de premiere, l-a pus pe bravul arcaş orădean în imposibilitatea de a mai susţine probele pentru calificarea la Campionatul Mondial de field, cu toate că avea toate şansele să se califice.

Mircea Stroe