Aproape 100 de abateri au fost constatate și sancționate de polițiști în cadrul acțiunii europene TRUCK & BUS

În urma activităților desfășurate în cadrul acțiunii europene TRUCK & BUS, în perioada 13 – 15 mai, polițiștii bihoreni au verificat 166 de autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri, dintre care 11 înmatriculate în străinătate și 204 autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, dintre care 16 înmatriculate în străinătate (anexăm foto acțiuni).

S-au identificat nereguli la 83 de autovehicule, din care 31 de autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și 52 de autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone. Totodată, au fost constatat deficiențe tehnice la patru autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la șapte autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Polițiștii rutieri bihoreni au constatat lipsa documentelor vehiculului (C.I., copie conforma a licenței de transport, ITP, asigurare) la alte două autovehiculele destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la 12 autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Au fost constatate și alte abateri la regimul rutier în cazul altor 21 de autovehicule destinate transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și la 23 de autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Pentru neregulile constatate în cele trei zile de acțiune, polițiștii rutieri bihoreni au aplicat 99 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 113.905 lei. De asemenea, au fost imobilizate un autovehicul destinat transportului public de persoane, cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri și două autovehicule destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activităţile de control continuă pe parcursul întregii săptămâni, simultan, în toate statele membre ale Uniunii Europene, conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).