Cetăţean român depistat la Borș cu permis de conducere fals. Comunicat

În data de 08.07.2019, în jurul orei 02.27, la Punctul de Trecere al Frontierei Borș, județul Bihor, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din ţară, cetăţeanul român S.M., în vârstă de 40 de ani, la volanul unui autoturism marca Volvo, înmatriculat în România.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un permis de conducere eliberat de autorităţile din România. Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul prezentat nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

La cercetări, bărbatul a declarat că are permisul de conducere suspendat si că a obținut permisul prezentat la control de la un conațional din Anglia, contra sumei de 300 de euro.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de complicitate la fals în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.