Dorina Morna, ultimul palarier din Oradea, designer cu diploma

Absolventele programelor de studiu Moda-Design vestimentar din cadrul Facultatii de Arte a Universitatii Oradea isi vor prezenta joi, 4 iulie, creatiile in cadrul unei noi editii a galei diplomelor. Evenimentul va avea loc la Muzeului Tarii Crisurilor din strada Armatei Române nr. 1, de la ora 18.

Isi vor prezenta colectiile absolventele: Camelia Ambro, Denisa Catai, Lavinia Catrinar, Emilia Herede, Diana Milas, Dorina Morna si Denisa Silaghi. Lucrarile practice de licenta au fost realizate sub coordonarea cadrelor didactice universitare: Corina Andor, Amalia Judea, Anca Popescu, Mihaela Tatulescu si Olimpia Urdea.

Una dintre absolvente este Dorina Morna care, in timp, a creat si realizat manual mii de palarii. Cusute din materiale sofisticate, creatiile giurgiuvencei, stabilite in Oradea, au ajuns sa fie purtate de doamne din Franta, Germania, Austria, Ungaria si desigur, Romania. „Consider ca pentru sublim trebuie militat si oamenii trebuie invatati cu frumosul … doar asa putem spune ca ne-am indeplinit menirea pe acest pamant” spune Dorina Morna, unul din cei 5-6 palarieri care exista inca in tara noastra.