Europa se sufocă sub un nou val de caniculă. MAE a emis avertismente de călătorie

Europa Occidentală se sufocă sub un nou val de caniculă. În câteva localităţi din Franţa s-au înregistrat deja noi recorduri de căldură, dar meteorologii spun că abia joi va fi atinsă temperatura maximă. Britanicii, spaniolii, germanii suferă şi ei din cauza caniculei. Temperatura e în creștere și e posibil să fie doborâte toate recordurile de căldură de până acum.

Ministerul de Externe a emis avertismente de călătorie şi pentru Italia, Olanda şi Croaţia. Potrivit MAE, Institutul Regal Olandez de Meteorologie (KNMI) a emis un cod portocaliu de caniculă pentru perioada 23-26 iulie 2019. De asemenea, potrivit MAE, în conformitate cu datele transmise de Ministerul Sănătăţii din Italia, în perioada 23-25 iulie 2010, mai multe regiuni se confruntă cu un nou val de caniculă, în mai multe oraşe ale ţării.

Astfel, autorităţile locale au emis cod roşu pentru caniculă, valabil în ziua de 24 iulie 2019, pentru oraşele: Brescia (Lombardia), Bolzano (Trentino Alto-Adige), Florenţa (Toscana), Perugia (Umbria) şi Torino (Piemonte). Pentru ziua de 25 iulie 2019, codul roşu pentru caniculă este extins şi pentru oraşele Bologna (Emilia-Romagna), Frosinone, Rieti, Roma (Lazio), Genova (Liguria), Pescara (Abruzzo), Trieste (Friuli Venezia Giulia) şi Verona (Veneto). A fost emis, de asemenea, cod portocaliu de caniculă pentru mai multe oraşe din nordul şi centrul ţării.

În plus, MAE a transmis că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic din Croaţia, 23-24 iulie 2019, mai multe regiuni ale ţării se confruntă cu un val de caniculă. Astfel, autorităţile locale au emis un cod portocaliu pentru temperaturi ridicate, valabil în ziua de 24 iulie 2019 în regiunile Karlovac, Rijeka, Split şi Dubrovnik şi un cod galben de caniculă pentru regiunile Zagreb şi Knin.