Invitatie facuta bihorenilor de-a urma”Drumul Recunostintei”

Filiala Uniunii Vatra Romaneasca Bihor organizeaza, in intervalul 24-25 noiembrie, un periplu evocator spre Alba Iulia. „Drumul Recunostintei” isi propune sa omagieze momentul solemn de la 1 Decembrie 1918.
Bihorenii participanti vor opri in patru localitati de pe traseul din judet: Ceica, Sambata, Beius si Vascau. Acolo vor fi evocati participantii proveniti din acel areal la Marea Unire de acum 100 de ani, se va intona imnul Romaniei si va inalta pe catarg tricolorul.

La Alba Iulia, bihorenii vor lua parte la slujba de la Caterdala Reintregirii Neamului, vor vizita cetatea si muzeul si vor depune insemne omagiale la busturile ctitorilor Marii Uniri din vecinatate.

Participantii periplului evocator trebuie sa aiba asupra lor mandate de reprezentare, semnate de cel putin zece persoane, aidoma credentialelor pe care le-au avut inaintasii la Marea Unire.
De asemenea, fiecare este indemnat sa duca mesaje scrise ale celor pe care ii reprezinta, mesaje care vor fi lasate la Alba Iulia, dar si la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea.

Bihorenii care vor sa participe sunt rugati sa-l contacteze pe Ioan Chivari (telefon 0722.231.440), ţinând cont că transportul este gratuit, dar vor trebui sa isi achite cazarea.