O nouă parcare supraetajată va fi realizată pe strada Iosif Vulcan. Video

„O investiție foarte importantă care va rezolva problema locurilor de parcare în zona centrală vizează realizarea unei noi parcări supraterane între strada Aurel Lazăr și strada Iosif Vulcan”, spune viceprimarul Mircea Mălan. Pentru asta insa municipalitatea trebuie să exproprieze o parte dintr-o clădire pentru a fi demolată, asigurând astfel intrarea în perimetrul imobilului.

Parcarea va fi structurată pe patru niveluri intercalate, cu un număr de 145 de locuri , ieşirea făcându-se tot pe strada Iosif Vuclan. Valoarea totală a investiţiei se ridică la aproximativ 2,5 milioane de euro, iar finalizarea propriu zisă a lucrării, după parcurgerea tuturor paşilor birocratici, se poate încheia într-un an.

La intrare în parcare vor fi afişate locurile libere, iar la intersecţia străzilor Iosif Vulcan cu Libertăţii va fi amenajat un sens giratoriu. Porţiunea dintre acest sens şi Podul Ferdinand va deveni pietonal, la fel ca strada Aurel Lazăr, unde parcarea supraetajată va avea o ieşire pietonală. La acest moment insa nu se cunosc cu exactitate condiţiile în care riveranii îşi vor putea parca maşinile proprietate personală, dar se lucrează la un concept integrat care va fi anunţat ulterior.