Primăria Oradea susține construcția de apartamente în municipiu, lansând un regulament în acest sens

Regulamentul privind susținerea construcției de apartamente în Oradea va fi lansat în dezbatere publică începând de vineri, 10 august. Obiectivul principal îl constituie încurajarea construirii de noi locuințe în perimetrul municipiului.

E vorba de arealul delimitat la sud de traseul Centurii Oradea – Calea Ogorului și Calea Sântandreiului, la vest de str. Ovid Densusianu și str. Podului, iar la nord și est de calea ferată spre dealuri, dar nu pe dealuri.

Municipalitatea dorește să asigure infrastructura de utilități pe cheltuiala proprie acolo unde dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri de locuințe, spune primarul Ilie Bolojan.

Regulamentul va fi aplicabil viitoarelor proiecte de dezvoltare imobiliară. Investind în aceste utilități, municipalitatea va cere dezvoltatorilor îndeplinirea ctorva condiții: proiectul de dezvoltare imobiliară să fie amplasat în aria de aplicabilitate, pe un amplasament să fie construite minim 150 de apartamente, regimul de înălțime a blocurilor să fie de minim 3 etaje, durata de execuție a construcțiilor să fie de cel mult 3 ani de la data semnării acordului și să predea parcările de la sol în domeniul public al municipiului Oradea, pentru a fi gestionate mai bine față de ce se întâmplă astăzi cu parcările private din cartiere.

Dacă valoarea utilităților va depăși 2500 de euro/apartament, atunci diferența va fi suportată de către dezvoltatorul imobiliar.