Primarul Ilie Bolojan: Oradea are nevoie de un centru mai atractiv

Administratia oradeana a pregatit un pachet de masuri menite sa stimuleze dezvoltarea centrului istoric al municipiului si sa atraga turisti in aceasta zona. Despre ele a vorbit edilul Ilie Bolojan.

El sustine ca masurile vizeaza interzicerea in centrul municipiului Oradea a activitatilor de service si a spalatoriilor auto, incepand din ianuarie 2018, iar un an mai tarziu, a functionarii caselor de amanet, magazinelor cu produse second-hand si salilor de jocuri de noroc.

Masurile sunt completate cu stimularea dezvoltarii in zona centrala a unor terase, baruri si alte localuri de alimentatie publica avand ca scop atragerea turistilor. Acestea vor fi obligate sa functioneze de la ora 10 la 21 in timpul verii, respectiv pana la 19 peste iarna. Orarul obligatoriu se va aplica gradual, incepand din ianuarie 2018.

Municipalitatea doreste, de asemenea, sa creasca impozitele cu 50% pentru cladirile din zona istorica in care nu se desfasoara activitati economice, desi au potential in acest sens, dar si pentru locurile virane. Supraimpozitarea este menita sa oblige proprietarii spatiilor sau terenurilor nefolosite din zona centrala, fie sa dezvolte aici o afacere, fie sa le dea in chirie.

Pachetul de masuri va fi postat pe site-ul Primariei Oradea, urmand ca in luna septembrie sa fie supus dezbaterii publice.