Spitalul Pelican din Oradea sustine un olimpic national la fizica sa studieze la Oxford

SPITALUL CLINIC PELICAN Oradea, detinut de MEDICOVER Romania, a decis sa-l sprijine pe elevul Andrei-Alexandru Cristea sa poata studia la una dintre cele mai prestigioase universitati din lume. Fost olimpic national la fizica, Andrei-Alexandru a fost admis la Facultatea de Fizica de la Merton College – Universitatea Oxford.

Andrei-Alexandru Cristea a fost elev al Colegiului National „Emil Racovita” din Cluj-Napoca si olimpic national la fizica. El este unul dintre cei 14 elevi din judetul Cluj care a obtinut anul acesta media 10 la examenul de Bacalaureat.
In urma unor examene sustinute pe parcursul anului 2018 – 2019, dintre care unul scris, eliminatoriu si alte trei examene orale, Andrei-Alexandru a fost acceptat ca student al Facultatii de Fizica din cadrul Merton College, Universitatea Oxford. Pentru cele trei examene orale au fost selectati 84 de elevi dintre care doar 13 au fost declarati admisi.

Merton College este unul dintre colegiile de baza de la Universitatea din Oxford, cu o istorie de aproape opt secole. Scriitorul J. R. R. Tolkien, autorul seriei Hobbitul si Stapanul Inelelor, a fost unul dintre fostii profesori renumiti ai acestui colegiu in perioada 1945-1959.

Grupul Pelican este cel mai mare furnizor privat de servicii medicale integrate din Transilvania, cu peste 10.000 de pacienți lunar.

Despre Medicover

Medicover este unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale si de diagnostic, înființat în 1995. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o rețea extinsă de clinici, spitale, facilitați de îngrijire specializată și laboratoare. Cele mai mari piețe pentru Medicover sunt Polonia și Germania. În 2018, Medicover a raportat venituri de 672 de milioane de euro și un număr de 20.970 de angajați.

Pentru mai multe informații, vizitați www.medicover.com