“Un scriitor deplin” va fi prezent la Oradea cu ultimul său roman “cu adevarat răvășitor”

“Un om născut să scrie, un om căruia i s-a dăruit arma cuvintelor pentru a înfrînge balaurul realității. Pentru a se ridica în picioare și a spune: sînt!” Așa o descrie universitarul oradean, Orlando Balaș pe Petronela Rotar.

Scriitoarea care vine joi, 7 decembrie, în municipiul reșdintă de judeţ a Bihorului, este cunoscută publicului în calitate de reporter, prezentator TV și blogger pe teme sociale. A scris pană acum cinci cărți: „O să mă știi de undeva“, „Alive“, „Efectul pervers“, „Sfîrșitul nopții“ și „Orbi“, care este cea mai vândută carte de literatură publicată de un autor român în 2017 (aproape 700 de exemplare vîndute într-o singură zi, de către o singură librărie online!).

Oficiile de gazdă de la lansarea din Sala mare a Primăriei Oradea, de la ora 17,30, le va face profesorul Eugenia Mitrașcă, președinta Academiei Civice Bihor, iar sopranele Roxana Pop și Carmen Sabău vor susține în deschiderea evenimentului un scurt recital de lieduri de George Enescu și Vincenzo Bellini, fiind acompaniate la pian de doamna profesor Camelia Matei. Despre carte și autor va vorbi universitarul Orlando Balaș.