Adrian Bojan, noi înregistrări alături de Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de maestrul Adrian Grigoraș, în studiourile Radiodifuziunii Române!

Este de ramarcat faptul că in microuniversul rural se nasc si trăiesc oameni care cunosc, respectă şi pun in valoare elementele cultural – tradiţonale ale zonei in care convieţuiesc, prin cel mai autentic grai strămoşesc, exprimat prin melodiile populare intrepretate de artişti valoroşi ai foclorului naţional. Harul trebuie insă cultivat cu discernamânt, valorificat si etalat societăţii pentru ca astfel să apară un profesionist sau un artist renumit şi apreciat de comunitate.       

Adrian Bojan a inţeles aceste lucruri şi s-a dedicat cu talent şi har să promoveze cântecele populare din zona natală  – comuna Sânnicolaul Român.           

Dorinţa arzătoare de a transmite picătură cu picătură din fluviul tumultuos al creaţiei populare, perseverenţa privind culegerea de la strămoșii familiei a cântecelor autentice, dar si calitațile vocal- interpretative ale lui Adrian Bojan, l-au plasat intre intrepreții merituoși ai muzicii populare bihorene.           

A parcurs un drum lung. De mic copil s-a străduit să-și confirme talentul, prin participări la diferit concursuri, festivaluri locale și spectacole organizate de Uniunea Femeilor, Cercul Militar Oradea, Biblioteca virtuală Elit și autoritățile locale din județul Bihor.         

Promovarea ca intrpret vocal de muzică populară a lui Adrian Bojan, a fost susținută de către ec.Ioan Degău,director Banccoop Bihor, ing. Miorita Săteanu – cetățean de onoare al municipiului Oradea, Munge Dumitru Marin- primarul comunei Sânnicolaul Român, prof. Ana Codrean Petrila- mentor, prof. Maria Matei si Roman Ioan Sorin-fost deputat in Parlamentul României.        

Rezultatul tuturor evoluțiilor artistice s-au concretizat , recent, prin selecția organizată de Radiodifuziunea Română, cea care oferă șansa interpretului vocal Adrian Bojan de a inregistra 10 piese, din repertoriul personal. O va face cu Orchestra de Muzică Populară Radio, dirijată de maestrul Adrian Grigoraș. Si asta în studiourile Radiodifuziunii Române.        

Aceste inregistrări se vor găsi in fonoteca Radiodifuziunii alături de valoroasele cântece populare interpretate de renumiții și consacrații interpreți bihoreni care ne fac cinste in țară si peste hotare prin evoluțiile lor artistice : Maria Haiduc, Florica Bradu, Florica Zaha, Cornel Borza, Leontin Ciucur, Maria Sidea, Viorica Flintașu,  Irina Mihoc si mulți altii. 

Ing. MIORIȚA SĂTEANU  Cetățean de onoare al Municipiului Oradea


Alte știri