AEROPORTUL ORADEA a devenit camp de lupta in razboiul politicienilor

Ioan Mang : „E ILEGAL ca Primaria sa devina actionar la Aeroport”. Argumentele presedintelui PSD

IMG_2192Intr-o conferinta de presa, miercuri, vicepresedintele CJ BIhor, Ioan Mang, a contracarat proiectul propus de Ilie Bolojan pentru revitalizarea Aeroportului.

„Domnul Bolojan vrea ca Primaria sa devina actionar la Aeroport. E imposibil pentru ca o Regie Autonoma nu are actionari. E ILEGAL”, a declarat Mang. Nici schimbarea formei juridice nu este posibila, pentru ca Aeroportul Oradea, dupa intrarea in Schengen va fi singura Vama din Bihor, deci va avea o misiune speciala si nu poate fi transformat in societate comerciala.

„Maine-poimaine Bolojan va vrea sa privatizam Vama. Nu se poate privatiza Aeroportul, decat daca vrem sa ne vindem tara”, a mai transmis presedintele PSD Bihor.

Ioan Mang a mai declarat ca Aeroportul nu poate primi nici subventii pentru ca ar fi ilegale dar exista deja un program de facilitati pentru companiile aviatice care poate fi consultat pe site-ul Aeroportului.

„Daca Primaria nu are ce sa faca cu 500.000 de euro, ii propunem mai multe variante de subventionare: subventii pentru Universitate si tineri, a doua varianta ar fi sa subventioneze termia, a treia sa subventioneze cultura pentru ca Oradea nu participa cu finantare la nicio institutie culturala din oras, si a patra varianta ar fi sa reduca taxele si impozitele locale pentru ca oricum sunt cele mai mari din tara”, a incheiat Ioan Mang.

Citeste si  Bolojan vrea sa se implice in revitalizarea Aeroportului. Ce planuri are primarul

Distribuie informația
Alte știri