Alerta meteo de vreme rea, prelungită. Cod galben de inundaţii în nordul şi vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit informarea meteo ce vizează manifestări de instabilitate atmosferică în toată ţara în prima zi de Paşte. Astfel, informarea meteorolgică este valabilă până duminică, la ora 18.00.

Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a ţării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe suprafeţe mici căderi de grindină. Cantităţile de apă vor depăşi, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp.

De asemenea, Administraţia Naţională Apele Române a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă sâmbătă şi duminică, pe mai multe cursuri de ape din Transilvania, Banat şi nordul Moldovei. Din Bihor sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Barcău – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Repede – bazin amonte S.H. Vadu Crişului, precum si Crişul Negru – bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu.