Alianța USR PLUS, prima formațiune politică din Bihor care-și prezintă candidații de primari pentru alegerile locale

Alianța USR PLUS Bihor a prezentat, vineri, 31 ianuarie, primii candidați la fotoliul de edil la viitoarele alegeri locale. Este vorba de: Sorin Briscan, pentru primăria Beiuș, Radu Gavra la Brusturi și respectiv Vasile Negruț, la Oșorhei. Toți trei vin din mediu privat și nu au mai făcut politică până acum.

Sorin Briscan, membru PLUS are o mică făbricuță de mobilă. E cunoscut în zona sa pentru implicare civică, gestionând împreună cu un coleg pagina de Facebook „Drumul Național 76”, și implicându-se în toate protestele care au vizat acest drum.

Radu Gavra, de la PLUS, are 36 de ani, e căsătorit și tată a doi copii. Împreună cu soția sa deține, din 2012, două farmacii, în Brusturi și Sîrbi. El e candidatul Alianței la primăria Brusturi. Radu Gavra sustine că a decis să facă acest pas în față, iar in cazul in care va câștiga, se va axa, cu echipa din primărie, pe scrierea și implementarea de proiecte pe fonduri europene.  

Vasile Negruț de la USR are 46 de ani, e căsătorit, tată a doi copii. Este candidatul Alianței la primăria comunei Oșorhei. Lucrează de 20 de ani într-o multinațională de telefonie, ca manager. Consideră imperativă profesionalizarea primăriei comunei, pentru atragerea de fonduri europene. Vasile Negruț admite ca o eventuală alipire a comunei la Oradea, ar crea premize pentru atragerea mai multor fonduri europene.

Alte știri