Creșa și Grădinița nr. 28 din cartierul Nufărul se va extinde cu 140 de locuri

Creșa și Grădinița nr. 28 din cartierul Nufărul se va extinde cu 140 de locuri. Pentru asta se va construi unui nou corp de clădire, care va avea o suprafață de aproape 1300 mp și care va fi dotat corespunzător. Valoarea contractului semnat este 3,3 milioane de lei, fără TVA, finanțarea investiției fiind asigurată din fonduri europene prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Corpul de clădire cu regim de înâlțime P+1E va beneficia de întreaga infrastructură pentru derularea activității didactice și conexe. Structura funcțională a noii clădirii cuprinde la parter amenajarea a trei grupe de creșă, având zonă de activitate și de dormitor, un cabinet medical, un izolator, dotat cu grup sanitar propriu, grupuri sanitare pentru copii organizate cu zone distincte de lavoare, zonă de dușuri și WC. La nivelul etajului va rezulta un număr de patru grupe de grădiniță. Acestea vor fi unite între ele printr-un coridor-vestiar.

Pentru amenajările exterioare se propune realizarea unui trotuar și al unor alei betonate care vor conduce spre locurile de joacă nou create. Vor fi amenajate două platforme de joacă pentru copii, una pentru creșă și una pentru grădiniță, cu platforme separate și distincte conform normelor specifice, acestea urmând a fi dotate cu mobilier specific vârstei.

Distribuie informația

Alte știri