Două staţii de cale ferată din Bihor ar putea intra în reabilitare

CFR SA a reluat, la sfârșitul săptămânii trecute, licitația pentru „Studiu de fezabilitate aferent obiectivului de investitii „Modernizare/reabilitare a 47 statii de cale ferata din Romania” – Sucursala Regionala CF Cluj – 8 loturi”, în valoare de 3,1 milioane lei. Ofertele pot fi depuse până la data de 20 august 2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 20 decembrie 2019, potrivit magazinsalajean.ro.

Statiile selectionate in proiect situate pe raza Sucursalei Regionala CF Cluj sunt: Satu Mare, Baia Mare, Jibou, Dej Calatori, Beclean pe Somes, carei precum si Valea lui Mihai si Salonta din judetul Bihor.

Pentru elaborarea studiului de fezabilitate, Contractantul va respecta actele normative si reglementările specifice infrastructurii feroviare, în vederea prezentării unui proiect matur, care să corespundă celei mai eficiente soluții din punct de vedere tehnico-economic, pentru care să se aprobe asigurarea sursei de finanțare pentru implementarea obiectivului de investiție, cu respectarea parametrilor tehnici impuși de standardele și legislația europeana/internațională în vigoare, inclusiv pentru modernizarea/reabilitarea stațiilor de cale ferată.