FORUMUL INTERNAȚIONAL DE PROMOVARE A UTILIZĂRII PRODUSELOR AGRICOLE ÎN CONSTRUCȚII, DIN CADRUL PROIECTULUI ALTERAGRI – COD ROHU426 ”SPRIJINIREA ECONOMIEI LOCALE PRIN ÎNCURAJAREA UTILIZĂRII ALTERNATIVE A PRODUSELOR AGRICOLE”

În cursul zilei de azi, la Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură din cadrul Universității Oradea, a avut loc forumul internațional de promovare a utilizării produselor agricole în construcții, din cadrul proiectului ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole”.

Lider de proiect este Direcția pentru Agricultură Județeană Bihor, iar parteneri sunt Asociația ”Transilvania Technology Transfer” – ATT, Oficiul de Studii Pedologice și Agrochimice Bihor – OSPA, respectiv Fundația de Interes Public ”Știință pentru mediu” Tudomány a Kőrnyezetünkert Kőzhasynú Alapitvány din Debrecen, Ungaria – TUDKA.

Perioada de implementare a proiectului este 1 mai 2021 – 31 decembrie 2023.

Bugetul total al proiectului este 1.697.320,00 euro (din care 1.427.422 euro din FEDR și 251.898 euro din cofinanțare națională).

Obiectivul general al proiectului este revitalizarea și sprijinirea viabilității economice a profesiilor și tehnologiilor agricole tradiționale din regiunea Programului – cum ar fi cânepa în Ungaria, respectiv lâna și alte plante tehnice în România.

La forum au fost prezenți cinci lectori de la Universitatea din Oradea, Universitatea din Debrecen, precum și reprezentanți ai unor companii care produc materiale de construcții din lână și cânepă, respectiv compozite din lemn și cânepă, care au susținut prezentări și workshop-uri în domeniul utilizării materialelor din lână și cânepă în construcții. În cadrul evenimentului au fost expuse și prezentate diverse materiale și tehnici de obținere a acestora.

 Proiectul ALTERAGRI – cod ROHU426 – ”Sprijinirea economiei locale prin încurajarea utilizării alternative a produselor agricole” este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul Weuropean de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria.

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Uniunii Europene.

Parteneriat pentru un viitor mai bun / www.interreg-rohu.eu

Distribuie informația
Alte știri