Încă doi copii din România, suspectați că au hepatită severă de cauză necunoscută. Fetița de cinci ani, evaluată pentru un transplant

Foto: Getty Images

Alți doi copii, de opt luni și zece ani, sunt internați în spital, fiind suspectați că ar avea hepatita severă de cauză necunoscută, a anunțat joi Ministerul Sănătății.

Până în prezent, în România a fost confirmat un singur caz de hepatită severă de cauză necunoscută, la o fetiță de cinci ani, din Capitală. Fetița este internată în spital din 4 aprilie. Anterior îmbolnăvirii de hepatită, a avut o formă ușoară de COVID. La analize nu au fost confirmate nici adenovirusul, nici celelate virusuri care dau hepatitele cunoscute și nici boli autoimune, au declarat surse medicale pentru TVR.

Fetița este evaluată la Institutul Clinic Fundeni, de echipa dr. Vlad Brașoveanu. Acesta ia în considerare posibilitatea de a-i face transplant hepatic fetiței, iar mama ei este în investigații, pentru a vedea dacă este posibil transplantul de la donator viu. Fetița este în stare stabilă, dar nu se ameliorează sub tratament.

190 de copii din 12 țări au fost confirmați cu noua hepatită.

Distribuie informația
Alte știri