Liviu Dragnea: „Am atacat la Avocatul Poporului ordonanta care reglementeaza referendumul local”. Tinta directa : Oradea

„Am văzut că se ocupă mai nou Guvernul în a adopta o ordonanță prin care să reglementeze referendumul local să se poată organiza în aceeași zi cu alegerile locale în aceleași secții de vot. De ce este urgența asta?”, a declarat aseara, la Romania TV, presedintele PSD Liviu Dragnea. Seful social-democratilor a continuat, pe aceeasi tema, spunand ca partidul a sesizat deja Avocatul Poporului, singurul care poate ataca Ordonanta la Curtea Constitutionala.

Inca de saptamana trecuta, „oradeaindirect.ro” a scris ca prevederile de modificare a legii referendumului ar putea fi neconstitutionale. La precedenta modificare a legii referendumului, CCR a stabilit că schimbările nu pot fi aplicabile referendumurilor organizate în decurs de un an de la dată intră̆rii în vigoare a legii de modificare. Ordonanta Guvernului a venit la cateva zile dupa ce Biroul Electoral Central a interzis suprapunerea alegerilor locale cu referendumul.

referendum-5iunie

Distribuie informația
Alte știri