Marcel Boloș: Sporul pentru lucrul cu bani europeni, în funcție de performanță

foto: captura youtube

Angajaţii din primării şi consilii judeţene, care lucrează cu bani europeni, vor primi salarii mai mari, în funcţie de performanţă. Pentru acordarea sporului vor conta orele alocate activităţilor din aceste proiecte, dar şi valoarea totală a finanţării.

Până acum, singurul criteriu de recompensă era numărul de proiecte.

Bugetarii primeau până acum sporul de 25% pentru lucrul cu bani europeni în funcție de numărul proiectelor în derulare la primărie sau la consiliul județean. Noul regulament stabilește că angajații de la stat beneficiază de sporul de până la 50% în funcţie de numărul proiectelor cu finanțare europenă, tipul şi valoarea acestora.

”Dorim să susţinem şi să motivăm echipele de proiect care sunt implicate în implementara proiectelor de infrastructură. Minim este propus de la 10%, maxim 50% acolo unde valoarea contractelor este mare, peste 20 de milioane de lei, procentul este 50% uniform”, declară ministrul Marcel Boloș.

Astfel, până la 20 ore se acordă o majorare salarială de 10%, între 21-40 ore se acordă o majorare salarială de 20%, între 41-60 ore se acordă o majorare salarială de 30%, între 61- 80 ore se acordă o majorare salarială de 40%, iar peste 80 ore se acordă o majorare salarială de 50%.

Criteriile de departajare în funcție de performanță stabilite de guvern nu sunt o veste bună pentru unii primari. De acum, cine vrea un spor mai mare trebuie să atragă mai mulți bani europeni.

Distribuie informația
Alte știri