Masoneria lumii va fi condusă de un român

Un român va conduce masoneria lumii. Pentru cinci ani, începând din anul 2020, Suveranul Mare Comandor Stelian Nistor 33 va prelua preşedinţia Conferinţei Mondiale a Ritului Scoţian. Propunerea pentru această funcţie i s-a făcut la Sesiunea Naţională din Italia, de la începutul lunii, când a primit titlul şi medalia de Membru de Onoare.
Aceasta este cea mai înaltă distincţie ce se poate acorda unui străin. Ritul scoţian administrează gradele de la 4 la 33 şi Ultimul din Francmasonerie. Este prezent în România neîntrerupt din 1881. În anii regimului comunist, Ritul a funcţionat în exil.

“Succesul internaţional este categoric al României. Acasă creştem moştenirea trecutului masonic, atât de întrepătruns cu cel al devenirii naţiunii noastre, până când vom ajunge noi înşine înaintaşii cu care să se legitimeze cei ce ne vor urma. Ne aşteaptă noi răspunderi şi încercări, de data asta la nivel mondial. Ştim de unde venim şi, încrezători în destinul Ţării noastre, mergem înainte!”, a declarat Stelian Nistor, potrivit mediafax.ro.

Foto: mediafax.ro, danmanusaride.ro