Munţii Apuseni şi Vadu Crişului, pe lista celor mai frumoase locuri din Europa

Prestigiosul post de televiziune american CNN a realizat un clasament al celor mai frumoase locuri de vizitat din Europa, între care a situat și Munții Apuseni.

”Parte a Munților Carpați de Apus din Transilvania, Apusenii reprezintă vacanța de vară ideală, cu temperaturi scăzute și cărări neaglomerate printre pădurile seculare și piscuri stâncoase. Urșii bruni și lupii străbat aceste dealuri, deși este nevoie de răbdare și o privire ageră pentru a-i detecta. Cățărătorii pot încerca o serie de rute diferite printre căi ferate care apar pe malurile râurilor la sud de satul Vadu Crișului”, se arată în articol, conform adevaru.ro.

Printre cele mai frumoase destinaţii turistice din Europa, CNN a mai inclus peninsula Dingle (Irlanda), Lisabona (Portugalia), Efes (Turcia), Pompei, (Italia), Bruges (Belgia), Ephesus (Turcia), Plovdiv (Bulgaria), Avignon (Franţa), Atena (Grecia), Salzburg (Austria), Henne Strand (Danemarca), Dusseldorf (Germania), Groningen (Olanda), Parcul National Cairngorms (Scoţia), Munţii Picos de Europa (Spania), Insulele Lofoten din Norvegia.

Foto: adevarul.ro


Distribuie informația

Alte știri