Opt cetățeni din Turcia sprijiniţi de un belgian au încercat să treacă ilegal în Ungaria, prin Bihor

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borș au depistat opt cetăţeni turci, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei. În acţiunea ilegală, grupul de migranţi a fost sprijinit de un cetăţean belgian, şofer al unui microbuz, care în prezent este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din opt cetăţeni din Turcia, cu vârste cuprinse între 21 și 41 de ani, înregistrați în Centrele de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din România.. Persoanele în cauză au declarat că doreau să ajungă în vestul Europei.

Se efectuează acum cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei opt turci. Totodată, şoferul belgian este cercetat pentru săvârşirea infracțiunii pentru trafic de migranți, iar la finalizare vor fi luate masurile legale ce se impun.

Alte știri