Parcarea supraterană din zona Spitalului Clinic Județean, operațională la finalul anului 2020

Primăria Oradea pregătește proiectul de amenajare a unei parcări supraterane în zona Spitalului Clinic Județean de Urgență. Asta deoarece accesul auto în acest areal este extrem de dificil. Într-o primă etapă s-a studiat dacă parcarea poate fi realizată în trepte pe deal, dar din punct de vedere a alunecărilor de teren și a celorlalte lucrări care sunt realizate în zonă, s-a dovedit că acest lucru nu este posibil.

Prin urmare, zona care s-a decis să fie studiată pentru amenajarea acestei parcări supraterane cuprinsă în programul de regenerare urbană, este cea dinainte de a ajunge la Spitalul Județean , de pe strada Gh. Doja, pe partea dreaptă. Tot aici ar urma să se amenajeze încă o bandă suplimentară de circulație pentru viraj dreapta, bandă necesară pentru a intra în parcare și a urca pe deal în zona de servicii a spitalului.

Parcarea va avea aproximativ 400 de locuri, iar costurile acestei investiții pot ajunge undeva între 4-5 milioane de euro. „Dacă totul decurge fără probleme, lucrările ar putea începe în toamna acestui an, urmând ca la finalul anului 2020 parcarea să poată deveni operațională”, spune edilul Ilie Bolojan.

„Intenția noastră este ca înspre strada Gh. Doja, înainte de a ajunge la parcare, să realizăm și o zonă de birouri, care să semene la exterior cu fațada Spitalului Județean după ce va fi reabilitat termic, astfel încât să existe o legătură estetică între cele două clădiri. Totodată, se dorește amenajarea unei pasarele direct din această parcare până în clădirea ambulatorului Spitalului Județean, pentru ca toți cei care au probleme la spital să poată să parcheze în incinta parcării și fără să mai iasă în exterior, să poată ajunge în clădirea ambulatorului”, completează primarul Ilie Bolojan


Distribuie informația

Alte știri