Primul spațiu pentru comunitate din Oradea a fost inaugurat. Video

Fundația Comunitară Oradea a inaugurat luni, 14 octombrie, în incinta Crișul Shopping Center, primul spațiu pentru comunitate din Oradea: COMUNITECA. Programele care vor fi derulate vor începe din luna noiembrie.

COMUNITECA este locul în care se întâlnesc cei care vor să schimbe lumea. E un spatiu pentru cei care cred că implicarea activă și dedicarea pot face diferența. Acest centru comunitar este mai mult decât un spațiu, este inițiativă. COMUNITECA e pentru cei care inspiră și caută inspirație, pentru speciali, pentru grozavi și nemaipomeniți!


Comuniteca Atelier, se află în Crișul Shopping Center la etajul 1 și va găzdui ateliere gratuite pentru copii, tineri și seniori: Coder Dojo, artă, științe, teatru în limba română și maghiară, biologie, caligrafie, photoshop, creație vestimentară, meteorologie, ecologie, fotografie, educație rutieră etc. Pe parcursul zilei de azi înscrierile se pot face la fața locului urmând ca ulterior formularele de înscriere să fie disponibile on-line.
Comuniteca&Co, spațiul aflat la etajul 2, în incinta Crișul Shopping Center, este împărțit în spațiu de co-working, laborator IT și imprimare 3D, și o sală de ședințe. Aici vom găzdui activitățile tinerilor noștri din programul Youth Community, întâlnirile membrilor viitorului Club de Seniori al FCO, activități ale ONG-urilor, grupurilor de inițiativă și persoanelor care doresc să desfășoare proiecte pentru comunitate. De asemenea, accesul în spațiul de co-working este gratuit pentru toți acționarii FCO care susțin programele noastre cu o donație recurentă de 100 lei /lună.

Spațiul Comuniteca a fost amenajat și dotat cu sprijinul financiar substanțial al companiei Vernicolor, al companiilor RER Vest și Bugatti by Astor Mueller și al partenerilor Blackboard, Media Bank, Mobila Dalin, Duval Furniture, Dunca Construct, Policolor și Webilke Pro. Activitățile din Comuniteca vor fi gratuite, acoperirea cheltuileilor de gestionare a spațiului și a materialelor necesare desfășurării atelierelor și programelor va fi făcută din donații și sponsorizări.

Distribuie informația
Alte știri