Revoluţia fiscală impusă de guvernanţi aduce biruri sporite pentru orădeni

Primăria Oradea propune majorarea cu 20% a taxelor şi impozitele locale pentru a acoperi gaura dată bugetului local de „revoluţia fiscală” promovată de Guvernul PSD. Tradusă in cifre, aceasta reprezintă diminuarea cu 9 milioane euro a veniturilor proprii. Asta doar dacă Executivul de la Bucuresti acordă compensaţiile promise. Altfel, deficitul e de 15,5 milioane euro.

In aceste conditii, spune edilul Ilie Bolojan se vor reduce si anumite facilităţi. Conducerea Primăriei va propune Consiliului Local înjumătăţirea de la 10% la 5% a bonificaţiei acordate persoanelor fizice la fel ca în cazul firmelor pentru plata anticipată a impozitelor. În paralel, municipalitatea ia în calcul reducerea facilităţilor acordate companiilor relocate în parcurile industriale ale oraşului.

Si asta nu e tot. Municipalitatea vizeaza o creştere de la 240 lei la 255 leipentru gigacalorie, cel târziu din ianuarie 2018, reducând astfel subvenţiile acordate SC Termoficare SA.

În cazul in care „nu se votează în Parlament măsurile fiscale adoptate de Guvernul Tudose prin Ordonanţă de Urgenţă, din ianuarie se va reveni la impozitele normale”, a promis primarul Ilie Bolojan.

Distribuie informația
Alte știri