Situația din Lombardia descrisă de un poet orădean stabilit în Italia : „Nu s-a mai vazut așa ceva din timpul celui de al doilea razboi mondial”

Ceea ce se intampla in Lombardia si in alte 14 provincii din afara Lombardiei seamana tot mai mult cu o stare de urgenta care, din cate stiu, nu s-a mai vazut aici din timpul celui de al doilea razboi mondial. Cum spuneam azi-noapte (de fapt era spre dimineata) prevad ca vor scoate si armata pe strazi, iar urmatorul pas va fi chiar decretarea starii de asediu! Asta va insemna in primul rand puteri sporite organelor de stat, practic nu vom mai avea aproape niciun drept) iar dupa o anumita ora stabilita nu se va mai putea iesi din casa. Daca vi se pare un film sf despre sfarsitul lumii, ei bine nu este. In Lombardia, unde locuiesc, tocmai se intampla!, a scris pe Facebook Viorel Boldiș, un fost jurnalist orădean care locuiește de 25 de ani în Brescia.

În Italia, prim-ministrul italian Giuseppe Conte a semnat un decret care a pus regiunea Milano și alte câteva zone din nord în carantină pe motivul răspândirii noului coronavirus. În Europa, Italia este țara cel mai grav afectată de noul virus, cu cel puțin 5.883 de persoane infectate.

Alte știri