TÂRGUL LOCURILOR DE MUNCĂ ȘI DE ORIENTARE ÎN CARIERĂ, 4-5 mai, Cetatea Oradea

04.05.2022

Azi s-a deschis, în Cetatea Oradea, „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră”, organizat în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță – CAREER” – cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria. Aflat la a doua ediție, evenimentul de anvergură este organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor (AJOFM), în colaborare cu  Inspectoratul Școlar Județean Bihor (ISJ).

Roboți, simulatoare, standuri de probă, mașinării, utilaje, noi tehnologii și autospeciale îi aşteaptă pe cei interesați la standurile celor peste 90 de expozanți din diverse domenii de activitate. La târg participă cei mai importanți angajatori din județul Bihor, instituții publice și de învățământ. Vizitatorii vor putea interacționa cu reprezentanții angajatorilor, dar vor primi și îndrumare specializată pentru alegerea viitoarei cariere.

Organizat pentru prima dată în octombrie 2019, în Cetatea Oradea, evenimentul a avut peste 6800 de vizitatori. La această ediție se estimează că vor participa peste 3.000 de persoane: elevi, profesori, public interesat, expozanți. Programul târgului este azi și mâine (5 mai), între orele 8:00 – 17:00. Fiecare vizitator va primi, la intrare, o hartă a evenimentului și o broșură informativă.

La ”Târgul locurilor de muncă și de orientare în carieră”, angajatorii pun la dispoziție peste 1400 de locuri de muncă. Cele 20 de licee tehnologice din județ vor expune, la standuri, produse specifice profilului, realizate de elevi. La târg participă, de asemenea, 10 furnizori de formare profesională, universitățile prezente în Oradea, dar și instituții precum: Poliția Română, I.S.U. Crișana, Ministerul Apărării Naționale, Jandarmeria Română, Poliția Locală și Penitenciarul Oradea.

„Am pornit de la premisa că, pentru a face față cerințelor de pe piața muncii, toți tinerii au nevoie de orientare în carieră, astfel că evenimentul nostru se adresează, în primul rând, tinerilor, dar și cadrelor didactice, părinților, angajatorilor din județul Bihor, școlilor, universităților și actorilor principali de pe piața muncii. Vrem să-i familiarizăm pe tineri, părinți, profesori și pe toți cei interesați de dezvoltarea carierei profesionale, indiferent că se află la început de carieră profesională sau într-un moment în care doresc o reorientare profesională, cu locurile de muncă și profesiile căutate astăzi pe piața muncii din regiune și să conștientizeze competențele necesare unei meserii. De asemenea, vrem să le prezentăm oferta educațională prin care pot fi obținute aceste competențe și procesul tehnologic în diferite domenii de activitate”, a declarat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

 „Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră” este o activitate în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță – CAREER” – cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria. Proiectul este implementat de Societatea Caritabilă „Don Orione” din Oradea, în parteneriat cu AJOFM Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Békés (Ungaria), Oficiul Guvernamental Békés şi Fundaţia pentru Dezvoltarea Afacerilor din judeţul Békés.

Programul Interreg V-A România-Ungaria este destinat finanțării unor proiecte comune româno-ungare, care abordează nevoi identificate pe ambele laturi ale graniței şi care necesită o abordare comună, precum şi soluții inovative, contribuind astfel la dezvoltarea sustenabilă a zonei eligibile. Programul este o continuare a programelor de cooperare transfrontalieră implementate în regiune şi dispune de un buget total de aproximativ 232 milioane euro, din care, 189 milioane de euro, reprezintă finanţarea nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională. Zona eligibilă a programului cuprinde judeţele Arad, Bihor, Satu Mare şi Timiş pe partea română a graniței şi, respectiv, judeţele Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg, pe partea ungară a acesteia.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Uniunii Europene.

Parteneriat pentru un viitor mai bun / www.interreg-rohu.eu

Distribuie informația
Alte știri