Telenovela de la varful IPJ Bihor se incheie cu demiterea chestorului Liviu Popa

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, Liviu Popa, a fost eliberat din funcţie,  in cursul serii de joi, conform unui comunicat de presă al MAI.

„Ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității. Conducerea Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor urmează să fie asigurată de unul dintre adjuncți”, precizează ministerul.

Confruntat cu suspiciuni de coruptie,  seful Inspectoratului de Politie Judetean Bihor, chestorul Liviu Popa si-a dat demisia inca de aseara. IGPR a confirmat ca a primit, in aceasta dimineata,  o cerere din partea chestorului Liviu Popa, privind incetarea raporturilor de serviciu. Ulterior, chestorul Liviu Popa a revenit asupra deciziei sub pretextul ca un număr mai mare de colegi din Poliția Bihor i-au cerut asta.  Astfel cele două rapoarte, unul de demisie, celălalt de revenire asupra demisiei au fost trimise la București.

In cursul serii, ministrul afacerilor interne, Ioan-Dragoș Tudorache, a dispus luarea măsurilor administrative necesare pentru eliberarea din funcție a inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Bihor, chestor de poliție Liviu Popa, și punerea acestuia la dispoziția unității.

Liviu Popa este suspect intr-un dosar de coruptie care are legatura cu fapte comise in perioada 2014-2016.  Chestorul a fost la audiat ieri la DNA dupa ce luni procurorii anticoruptie au facut perchezitii in biroul si la casa acestuia.

Citeste si Liviu Popa pleaca din Politie. Seful IPJ Bihor si-a dat demisia. UPDATE. CHESTORUL AR FI REVENIT ASUPRA DECIZIEI

 

Distribuie informația
Alte știri