Zile speciale cu oameni speciali la C.Ș.E.I. ,,ORIZONT” Oradea în cadrul proiectului Erasmus KA229 ,,TOGETHER WE ARE STRONG”

Atmosferă specială la Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont” Oradea în cadrul mobilității din Oradea în perioada 3-7 martie 2022.

Centrul Școlar de Educație Incluzivă ,,Orizont” Oradea are invitați câte 4 profesori și 4 elevi din fiecare instituție școlară parteneră proiectului Erasmus Ka229 ,,Together We Are Strong”. Oaspeții de la Josip Matos Primary School în Vucovar- Croația, ,,Erdemli Ozel Egitim Uygulama” School, Erdemli, Mersin, Turcia, ,,Sakine Nesibe Zamanoglu Ozel Egitim Uygulama” School, Antalia, Turcia și Școala Specială și Centrul Educațional Nr. 4 Cracovia, Polonia au fost primiti cu căldură, cu cuvinte de ,,Bun venit!”, cu pâine și sare, cu un program artistic de către profesori și elevi ai C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea. Ne-au fost alături, ca întotdeauna, reprezentanți ai I.Ș.J. Bihor, precum și al Consiliului Județean Bihor.

Vor beneficia de grantul total al proiectului de 31.367 euro 20 de profesori și 20 de elevi din fiecare instituție parteneră în cele cinci mobilități în perioada septembrie 2020- august 2022.

Mobilitatea din Oradea este a treia mobilitate efectuată într-o perioadă de nesiguranță creată de pandemia cu Sars Cov2, amânată din cauza restricțiilor impuse prin HG din 25 octombrie 2021. Conform activităților din calendarul proiectului Erasmus + de parteneriat strategic ,,Together We Are Strong”, proiect cu nr. de identificare: 2020-1-PL01-KA229-081819_5, s-a desfășurat prima mobilitate în localitatea Vucovar, Croația, în perioada 10- 16 iunie 2021, cu patru elevi și patru profesori ai C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea, a doua mobilitate în Erdemli, Mersin, Turcia cu patru elevi și patru profesori ai C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea în perioada 22-29 iunie 2021.

Obiectivele proiectului se propun a fi atinse prin activitățile propuse și atelierele organizate pe Educație pentru sănătate și Terapie prin artă. Vizitele în Stațiunea Felix și Salină Turda vor completa paleta de activități menite să ajute elevul să se dezvolte pentru viață. Munca în echipe transnaționale, adaptarea la orice situație, suportul reciproc sunt menite să pregătească elevul pentru viitor.

Obiectivele proiectului urmăresc promovarea deschiderii și toleranței dintre elevi, participarea la activități care să îi ajute pe elevi să își descopere abilitățile și talente, stabilirea de schimburi de experiență interșcolare, integrarea atât a elevilor cât și a profesorilor în grupurile transnaționale, dezvoltarea experienței cognitive, culturale, sociale, deschiderea spre multiculturalismul europea, crearea unei campanii sociale care să introducă oamenii cu dizabilități în societate ca cetățeni cu drepturi egale, deschiderea spre provocări, construirea permanentă a unei echipe interdisciplinare.

Participarea la activități comune transnaționale construiește, cu siguranță, relații de prietenie, de sentiment reciproc, de empatie, abilități pe care participanții la mobilitate și le dezvoltă.

Prof. Cărădan Adina, coordonator proiect C.Ș.E.I. ,,Orizont” Oradea

Distribuie informația
Alte știri