5 tone de deseuri de cupru au fost confiscate de Politie, la iesirea din Nojorid.

Aproape 5.000 kg. de deșeuri din cupru, în valoare de peste 77.000 lei, fără documente justificative legale, au fost confiscate de polițiștii bihoreni.

Vineri, 11 noiembrie a.c., la ieşirea din localitatea bihoreană Nojorid înspre municipiul Oradea, poliţiştii Secției nr.5 de Poliție Rurală Oradea împreună cu polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor au depistat în trafic un bărbat de 38 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, în timp ce conducea o autoutilitară cu care transporta 4.830 kg. de deşeuri din cupru, în valoare totală de 77.280 lei.

În urma verificării documentelor care atestau proveniența mărfii, cel în cauză a prezentat un aviz de însoţire a mărfii în care figurau menţionați furnizorul ca fiind o societate comercială orădeană, iar cumpărătorul o societate comercială cu sediul în județul Giurgiu. În urma verificărilor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice s-a constatat că respectiva societate comercială orădeană menționată ca furnizor este în faliment, iar reprezentanții acesteia nu au recunoscut livrarea de deşeuri către societatea comercială din Giugiu.

În consecință, polițiștii de investigare a criminalității economice bihoreni au confiscat deșeurile din curpu, iar societatea comercială din județul Giurgiu a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform prevederilor Legii nr.12/1990 rep. privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

Distribuie informația
Alte știri