Alte 20 de blocuri din Oradea intra în reabilitare termică. Video

În cadrul ședinței Consiliului Local de miercuri, 17 aprilie, s-au aprobat mai multe proiecte de hotărâri cuprinzând indicatori tehnico-economici revizuiți pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuințe din Oradea.

Este vorba de 20 de blocuri din cele 47 pentru care au fost depuse documentații. Cele 20 de blocuri sunt situate străzile Bumbacului, Morii, B-dul Magheru, Parcul Traian, Salcâmilor, Lăpușului, Meșteșugarilor, Cazaban, Oneștilor.

Primarul Ilie Bolojan a explicat motivul revizuirii acestor indicatori: ”După ce s-au depus proiectele anul trecut, a durat destul de mult timp partea de evaluare a documentațiilor și de-abia acum autoritățile de reglementare ne-au comunicat că aceste proiecte au fost câștigate. Așa cum se știe, au existat vizite în teren, însă anul trecut, în luna decembrie, Guvernul a modificat mecanismele de salarizare în sectorul de construcții. Prin urmare, suntem obligați să revizuim toate contractele, deoarece datele vechi de proiectare nu mai corespund astăzi, lucru care presupune refacerea tuturor acestor indicatori. Acesta este un prim pachet de hotărâri care refac acești indicatori. Urmează ca pentru blocurile pentru care s-au aprobat indicatorii să semnăm în perioada imediat următoare contractele de finanțare, după care vom demara procedurile de licitație.”


Distribuie informația

Alte știri