Educația financiară și cea juridică, obligatorii începând cu viitorul an școlar

Foto: cursdeguvernare.ro

Parlamentul a aprobat luni introducerea competențelor Educația financiară și Educația juridică în școli, la nivel de învățământ primar și gimnazial.

Cele trei competențe aprobate de Senat (educație juridică, financiară, antreprenoriat) pot fi incluse sub formă de capitole în programa de la materiile obligatorii deja existente, dar ele pot să devină și materii obligatorii dacă Ministerul Educației va decide astfel, la un moment dat, când va elabora un curriculum nou, notează edupedu.ro. Elevii vor avea astfel posibilitatea de a învăța diferența dintre active și pasive, cum funcționează creditele, diferența dintre cardul de credit și cardul de debit, cum funcționează IFN-urile, care este importanța economisirii și informații de bază despre investiții la bursă.

Inițiatorii suțin că „nu este suficient ca tinerii să dobândească competenţe antreprenoriale, să ştie cum să administreze o afacere din punct de vedere financiar, ci este nevoie să înţeleagă şi să integreze şi comportamente responsabile din punct de vedere juridic”, potrivit avocatnet.ro.

Stimularea educației antreprenoriale este o prioritate peste tot în lume, iar România se aliniază astfel trendului global. Totuși, trebuie să recunoaștem că nu toți absolvenții vor deveni antreprenori, însă toți vor avea nevoie de cunoștințe de bază cu privire la gestionarea unui buget propriu”, scriu inițiatorii proiectului.

sursă: avocatnet.ro

Distribuie informația
Alte știri