Planul de mobilitate si strategia de dezvoltare a municipiului, in viziunea edilulului, Ilie Bolojan

”Un proiect important la care lucrăm este cel privitor la extinderea liniilor de tramvai, care va genera o legătură mai bună între cartierul Rogerius – Ioșia – zona Universității și Cantemir.

Licitația a fost deja publicată în sistemul de achiziții, iar termenul limită pentru depunerea ofertelor este 9 iunie, urmând ca în septembrie să aibă loc semnarea contractului, iar apoi înceaperea lucrările. Lucrările cuprind partea de proiectare estimată la 45 de zile, iar apoi partea de execuție. Estimăm că acestea se vor încheia în toamna anului viitor, respectiv primăvara anului 2019.

Până atunci ne mai rămân câteva formalități de îndeplinit, respectiv să preluăm terenurile care sunt afectate de această lucrare și care acum țin de Ministerul de Interne sau Ministerul Educației, terenuri care se afșă în zona Universității și a unității de jandarmi”, sustine primarul Ilie Bolojan.

Alte proiecte la care lucrează administratia oradeana și care vizează mobilitatea urbană sunt: construcția Podului Centenarului, realizarea legăturii dintre str. Bihorului și girația Episcopia, realizarea axei de circulație Nufărul – Gara Oradea, lărgirea podului peste Pârâul Peța, realizarea pasajului suprateran de la intersecția dintre str. Universității și zona centurii de lângă Cimitirul Rulikovski.

Distribuie informația
Alte știri