Povestea lui Andrei Moga, pompierul-pictor din Beiuș care a deschis o școală de pictură în Timișoara, difuzată la TVR

ANDREI MOGA s-a născut în Beiuş, judeţul Bihor, într-o familie de militari, care i-a remarcat şi cultivat talentul artistic. Cu toate că a ales cariera de pompier, tânărul nu s-a îndepărtat de marea sa pasiune, pictura, ci a cultivat-o.

Andrei Moga e cunoscut în tară ca fiind „pictorul pompier”. Pictează de la 14 ani, de 12 ani este pompier şi, de aproape 3 ani, a deschis în Timişoara şi o scoală de pictură. Povestea lui, despre culoare şi foc, a fost difuzată luni, 04.11 2019, ora 20.30, în emisiunea SELFIE de TVR Timișoara iar ulterior a fost publicată și pe internet.

Andrei a învăţat să picteze de la soţii Marge din Beiuş, pictori peisagişti, care l-au şi iniţiat în tainele picturii în ulei. Apoi l-a cunoscut pe marele caricaturist Stefan Popa Popas şi a participat la mai multe ateliere de caricatură, imediat după formarea Academiei Ştefan Popa Popas. A urmat cursurile Liceului de Arte Plastice din Oradea, ale Liceului de Arhitectură “Ion Mincu” din Timişoara, iar apoi a absolvit Facultatea de Arte Plastice a Universităţii de Vest din Timişoara.

Pentru că vine dintr-o familie de militari, la 20 de ani când a avut oportunitatea să se angajeze la ISU Timiş i s-a părut extraordinar că poate face ceva pentru societate. Doisprezece ani a lucat ca pompier şi consideră că acestă meserie i se potriveşte ca o mănuşă. A lucrat în ture, ceea ce i-a permis ca în timpul liber să se ocupe de arta sa.

De aproape 3 ani a deschis o mică Şcoală de Pictură în Timişoara, unde, indiferent de vârstă sau de profesie, lumea vine şi pictează de două ori pe săptămână.

Distribuie informația
Alte știri