Programul „Usturoiul”, tot mai căutat de fermierii români

În condițiile în care 70% din usturoiul consumat în România provine din import, fermierii sunt încurajați și anul acesta să-l cultive la noi.

Dacă însămânțează cel puțin trei hectare, pot primi subvenții de 3.000 de euro pe hectar, prin programul „Usturoiul”. Cei care au pariat pe el în anii trecuți au ieșit pe plus, așa că se vor grăbi să se înscrie și anul acesta. Fermierii spun că însămânțarea, întreținerea și recoltarea unui hectar îi costă 2400 de euro, așa că statul le oferă mai mult decât au nevoie. Dacă de pe un hectar scot, de exemplu, 5,7 tone de usturoi, care se vând cu 15 lei kg, profitul e de 85.500 de lei pe hectar.

Data limită pentru depunerea cererilor este 15 mai. Anul acesta, bugetul total disponibil a crescut de la 15 la 22 de milioane de lei.

Distribuie informația
Alte știri